Comunitate / Noutăți / Școala online Inapoi

Școala online

După această perioadă  de școală on-line, care a adus provocări diverse atât elevilor noștri, a părinților acestora, dar și cadrelor didactice, putem răsufla liniștiți și concluziona faptul că am reușit cu toții să parcurgem acest traseu, deloc ușor, într-o manieră exemplară, calitativă, laudabilă pentru toți cei implicați.

Așa cum elevii au reușit să rămână fideli programului de școală, orarului și cerințelor educaționale în mediul virtual, la fel au procedat și părinții acestora. I-au susținut, i-au motivat, le-au încurajat respectarea orarului zilnic coroborat cu orarul de școală, încât aceștia să parcurgă armonios toată această perioadă de școală on-line fără a fi afectați pe plan psihologic sau emoțional.

De cealaltă parte a ecranului au fost profesorii. Aceștia au trebuit să devină peste noapte și profesori în tehnologie modernă. S-au adaptat, au învățat, au aplicat toate metodele de predare on-line, încât activitatea didactică să  decurgă normal.  S-au susținut reciproc, au fost susținuți de către conducerea școlii și au reușit să ofere elevilor școlii noastre un învățământ de calitate și în această perioadă .

S-au folosit platforme de învățare on-line și orice tip de rețea de comunicare, chat, pentru legătura permanentă dintre elevi, profesori și părinți. Pe lângă activitatea didactica propriu-zisă, am manageriat prin intermediul profesorului documentarist o serie de activități extracurriculare , postate elevilor  fără titlu de obligativitate, urmărindu-se ca aceștia să le practice pentru relaxare, pentru  deconectare , pentru asimiliarea de noi informații, prezentate  sub altă formă .(tururi  virtuale, vizionare filme, documentare, quizz-uri și jocuri interactive pe teme date, activități practice, ateliere de creație literară, propuneri  e-books, audio books, teatru etc)

Am demonstrat și ne-am demonstrat că se poate și așa. Când legătura  elev-părinte-profesor este o relație cu același obiectiv, nimeni și nimic nu ne poate sta în cale!

Conducerea Școlii Gimnaziale Nr 1 din Sântandrei  a facilitat activitatea didactică în mediul on-line, asigurând fiecărui cadru didactic laptop, tabletă grafică, suport tehnic, sfaturi și recomandări, de asemenea și pentru elevii școlii a asigurat tablete și cartele cu trafic pentru internet.